AYET-İ KERİME

http://siyasetnamem.blogspot.com.tr/2017/03/islamin-dunyada-yayilmasindan-korkan.html?spref=fb

30 Mart 2013 Cumartesi

SİYASET İSLAM'A MUHTAÇ KARDEŞLİK TEK İLAÇ

PKK'NIN ÇEKİLMESİ


İki başlık çok önemli. Bu işi içerde ve dışarıda provoke etmek isteyenler olabilir. Türkiye'nin güçlü olmasını istemiyorlar. Silahların bırakılması diyorum, bırakılmaması durumunda sıkıntı olur. Biz hep silah değil siyaset diyoruz. Buna yönelik telkinlerde bulunuyoruz.

SİLAHINI BIRAK GİT

Silahsız olarak geçişini yap. Silahını Türkiye’de bırak, silahsız çekil. İster gömsün, ister mağaraya bıraksın ama silahsız gitsin. Bizim güvenlik görevlilerimizin de silahsız insana kurşun sıkacak değil silahını Türkiye'de nereye bırakırsa bıraksın, bırakıp gider. Aksi takdirde bu iş provokasyona çok açıktır. Yasal zemin dendiğinde ise anayasal hükümlere aykırı olamaz. Biz şimdi anayasaya aykırı yasal bir zemin nasıl oluşturalım. Yeni bir Oslo sürecine müsaade etmem. Sınırları geçeceklerse silahı bırakmakla bu mümkün olur. Güvenlik güçlerimiz eli silahsız insanlara silah sıkmaz. Eli silahsız olanların hepsine de terörist diyemeyiz. Türkiye içinde 1500-2000 kişilik bir terörist var. Silah bırakanların nereye gideceğini bilemem. Silahların susması demiyorum, silahın bırakılması diyorum. Operasyonlar dursun deniyor. Operasyonlar nerede durur, silah bırakılırsa. Güvenlik gücü silahlı görürse ne yapacak, müdahale edecek. Bunun için yasal güvence talebiyle geliyorlar. Böyle olmaz. Silah bırakmadan bu süreç olmaz. Ülkemde şu silah bırakma işi gerçekleşmiş olduğu anda Türkiye sıçrayacaktır.

ÖCALAN'A EV HAPSİ

Karşılık değil bir amaç uğruna bunu yapıyoruz. Öyle, al başkanlığı ver şunu, ev hapsiymiş falan filan bunu söyleyen bizi doğru anlamamış. Ev hapsi mev hapsi söz konusu değildir. İmralı'da biz niye bu kadar bedel ödüyoruz. F Tipi'ne alsak her gün toplu mitinglerle mi uğraşacağız. Al başkanlığı ver şunu…. diyenler bizi iyi anlamamış.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sistemini sadece kendi dönemimizde gündeme gelmedi. Daha önce Özal hatta Türkeş tarafından da gündeme getirildi.

ÖCALAN NEDEN BU ÇAĞRIYI YAPTI?

11 metrekarelik odası var. Bu radyo meselesi konusunda biz artık buna bir TV verelim dedik. Biz onu hayata dahil ettik. Kendi takımını hem de Türkiye'deki gelişmeleri artık takip ediyor. Jimnastik yapıyor ve arkadaşlarıyla sürekli görüşüyor. Yaşam koşullarını iyeleştirdik. Benim verebileceklerim bu kadar. Masanın bir ucunda o bir ucunda Başbakan yenilir yutulur gibi bir iddia değil.

DEMİRTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

Öcalan ile doğrudan teması kim kuracak? BDP'liler kurmadı mı? Üç kez gittiler. Hala BDP'liler ipe un seriyorlar.

YUNANİSTAN'DA KAMPLAR DAĞITILDI

Yunanistan ile görüşüyoruz. Dedik ki onlara 'sizin orada PKK kampları var' Onlar da dedi ki biz bu kampları dağıtacağız. Dağıttılar ve 14 tane teröristi gözaltına aldılar. Çekilecek terörist sayısı bin 500 ile 2 bin civarında. Nereye gitmek isterlerse gidebilirler. Ben onu bilmem. Benim bildiğim, orayada bambaşka bir hava gelecek. Biz her zaman ne dedik? Silahla değil, siyasetle mücadele edin. 30 yıl mücadele ettiniz ama bir sonuç alamadınız. Orada sağlanacak huzur ülke geneline yayılacak. Orada başlayacak olan yatırımlarla biz sıçrayacağız. Önümüzdeki 2 yıl yerel ve genel seçimler var. Bu süreci başarıyla aşabilirsek o zaman Türkiye’nin önü açılacak.

MALİKİ VE BARZANİ

Irak’ta Maliki hükümetine yönelik gösteriler sürüyor. Sadece Sünniler değil, Şii kesimde de ciddi bir huzursuzluk var. İran’a gelince, İran’ın tavrını kabullenmemiz mümkün değil. Irak Anayasası'sına göre oradaki petrollerin yüzde 17′si Kuzey Irak’a ait. Bunu kabul edemeyen Irak hükümeti, bir takım dayatmalarda bulunarak Bölgesel Kürt Yönetimini sindirme yoluna gitti. Yerel yönetim de bu açığını bizim üzerimizden kapatmaya çalıştı. Bizde hay hay dedik. Şimdi onlarla ticari sözleşmenin içine girdik. Birileri Irak'ta hesap yapıyorsa Türkiye'nin de orada kazan kazan hesabı vardır.

AKİL İNSANLAR

Süreç devam ediyor. Bir iki gün içinde biter. İçinizdeki insanlar bile olabilir. 7'şer kişiden oluşan akil insanlar grubu olacak. Bu kişiler içinde bir kişi başkan olacak. Başkanlarla bire bir muhatap olacağım. Akil insanlar 1 ay içinde işlerini bitirecekler. Masraflarını biz karşılayacağız. O bölgelerdeki STK'ları ziyaret edip, konferanslar düzenleyecekler. Toplumsal algıyı geliştirmek için çalışacaklar. Bakıyorsunuz birileri çomak sokuyor. 'Vur de vuralım, öl de ölelim' gibi.. Bunlar siyasetçiye yakışmıyor. Buradan 'Senin teröristin kötü benim teröristim iyi' sonucu çıkar. Bu böyle olmaz.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI'NIN SÖZLERİ

Diyanet İşleri Başkanımızın İzmir ile ilgili sözlerine karşı verilen tepki haksızlık. Başkan, atadığı müftünün tanımını yapıyor. Kendisine teşekkür etmemiz gerekirken, yeriyoruz. Artık bunları kimse yutmuyor.

YENİ ANAYASA

Mart sonu itibarıyla yeni anayasa çalışması çağrımız sona eriyor. TBMM Başkanı 'bu iş olmuyor' diyecek. Artık alternatiflerle yola devam edeceğiz.

EYALET SİSTEMİ

Güçlü bir Türkiye eyalet sisteminden korkmamalıdır. Eyalet sistemi tarihimizde vardır. Osmanlı'daki azınlıklar konusunda hoşgörüyü yakalamış değiliz. Seçilmiş vali mevzusu 2023 yılının konusu. Osmanlı Kürdistan, Lazistan demiş bizim bunu dememiz gerekmiyor.

AFYON'DAKİ İÇKİ YASAĞI

Afyon'daki konuyu bütün içeriğiyle bilmiyorum. Afyon Valisi mi yaptı bilmiyorum. Kadıköy'de CHP, belirli saatlerden sonra alkollü mekanları kapatma kararı almış. Yanlıştır demiyorum; ancak medyada bu konuşulmadı. AK Partili belediye yapınca kıyamet kopardı. Biz alkolik gençlik istemiyoruz, bunu da Anayasa'ya göre yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.