AYET-İ KERİME

http://siyasetnamem.blogspot.com.tr/2017/03/islamin-dunyada-yayilmasindan-korkan.html?spref=fb

24 Mart 2013 Pazar

Necmettin Erbakan MİLLİ GÖRÜŞ' ÜN KURUCU VE LİDERİ. Prf.Dr. MÜCAHİD DÜNYADA MÜSLÜMANLIĞI ŞÜPHESİZ


Necmettin Erbakan MİLLİ GÖRÜŞ' ÜN KURUCU VE LİDERİ. Prf.Dr. MÜCAHİD DÜNYADA MÜSLÜMANLIĞI ŞÜPHESİZ



Necmettin Erbakan
MİLLİ GÖRÜŞ' ÜN KURUCU VE LİDERİ.
Prf.Dr.
MÜCAHİD
DÜNYADA MÜSLÜMANLIĞI ŞÜPHESİZ
SÜNNET-İ RESULULLAH YOLUNDA DAVETÇİ VE LİDER
Türkiye Başbakanı
Ofiste
30 Haziran 1997 - 28 Haziran 1996

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel
Başbakanlığı devreden Mesut Yılmaz

Kişisel bilgiler
Doğumu  29 Ekim 1926 Sinop , Türkiye
Vefatı  27 Şubat 2011 (84 yaşında) , Ankara , Türkiye

Kurduğu siyasi partiler:
Milli Nizam Partisi (1970-1971),
Milli Selamet Partisi (1972-1981)
Refah Partisi (1987-1998)
Saadet Partisi (2003-2011)
Eşi:
Hatice Nermin Erbakan (d. 1943 - ö. 23 Ekim 2005) Türkiye'nin eski başbakanlarından Necmettin Erbakan'ın eşi.
1943 yılında Balıkesirli Saatçioğlu ailesi’nin kızı olarak dünyaya geldi. İktisat eğitimi aldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nde uzman olarak görev yaparken tanıştığı ve danışmanlık yaptığı TOBB Sanayi Dairesi Başkanı Necmettin Erbakan ile 10 Ocak 1967'de evlendi. 1967'de Zeynep, 1974'te Elif, 1979'da Muhammet Fatih adlı çocukları dünyaya geldi.
Nermin Erbakan, Refahyol hükümetinin kurularak eşinin önce başbakan yardımcısı ve sonra başbakan olması ile sonuçlanan 1995 seçimlerinde Refah Partili kadınlar ile birlikte önemli rol oynadı.[kaynak belirtilmeli] İslami kuralları hayatına uygulama konusunda hassas davrandı.[kaynak belirtilmeli] Gece ibadetlerine önem verdiği belirtiliyor.[kaynak belirtilmeli] 23 Ekim 2005'te Ankara'da Yüksek İhtisas Hastanesi'nde hayatını kaybeden Nermin Erbakan, İstanbul'da Merkez Efendi Mezarlığı' na defnedildi. Cenaze namazına 50 bini aşkın kişi katıldı

DIŞ KAYNAKLARDAN  AYNEN:
Erbakan doğdu Sinop kıyısında, Karadeniz'in kuzey Türkiye'de. [ 3 ] Babası Mehmet Sabri, prestijli Kozanoğlu klan (bir yargıç olduğunu Oğuzların , Afşar kabilesi arasında) Kilikya Sinop yerli ve annesi Kamer Mehmet Sabri ve ikinci eşi. [ 4 ]
Yılında Lise eğitiminden sonra İstanbul Lisesi , o anda Makine Mühendisliği Fakültesi'nden mezun İstanbul Teknik Üniversitesi 4.00/4.00 GNO ile 1948 yılında, alınan doktora derecesini RWTH Aachen Üniversitesi , Almanya . [ 3 ] döndükten sonra Türkiye, Erbakan İTÜ öğretim görevlisi oldu ve aynı üniversitede 1965 yılında profesör olarak atandı. [ 3 ] sektöründe lider konumda bir süre çalıştıktan sonra siyasete geçilir ve genel başkan yardımcısı seçildi Konya'da 1969 yılında. [ 3 ]
Yanı sıra siyasi kariyerinin olarak, Erbakan mekanik mühendisliği dalında başarı vardı ve birkaç cihaz icat etti [ gerekli açıklama ] .

 Siyasi faaliyetleri

Erbakan'ın ideoloji ortaya konmuştur manifestosu başlıklı Millî Görüş 1969 yılında yayınlanan (Milli Görüş). [ 3 ] İslamcı kurdu ve bunların o liderdi aynı adı, organizasyonu [ 5 ] Günümüzde onadı kelime "ulusal" anlamında anlaşılmalıdır ki tek tanrılı ecumenism . [ 6 ] [ 7 ]
Yıllardır Türk siyasetinde önde gelen isimlerinden biri, Erbakan'ın bir dizi lideri İslamcı kurduğu ya da ilham siyasi partiler. Bu partiler Türkiye tarafından yasaklanmış olması, sadece göze çarptı laik otoriteler. 1970'lerde, Erbakan'ın başkanı olduğu Milli Selamet Partisi , zirvede, koalisyon görev Cumhuriyet Halk Partisi'nin Başbakan Bülent Ecevit'in sırasında Kıbrıs 1974 krizi. [ 3 ]
Sonrasında 1980 askeri darbesi , Erbakan ve partisinin siyasetten men edildi. [ 3 ] 1987 yılında yasağın kaldırılması için referandumun ardından yeniden ortaya çıktı ve lideri oldu Refah Partisi (Refah Partisi). [ 3 ] Onun partisi yararlandı Türkiye'nin en ünlü iki muhafazakar partilerin liderleri arasındaki keskinlik gelen 1990'larda Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller . 1995 genel seçimlerinde sürpriz bir başarı partisinin açtı.
[ değiştir ] başbakanlığı
O, Çiller ile koalisyon 1996 yılında Başbakan oldu Doğru Yol Partisi modern Türkiye'de görev yapmak üzere ilk dindar Müslüman olma, (Doğru Yol Partisi) [ kaynak belirtilmeli ] . Başbakanı olarak, Arap ülkeleri ile ilişkileri ilerletmek için çalışmıştır. [ 3 ] Sözde Türk vatandaşları arasında refahın artırılması amaçlanmıştır bir ekonomik refah programı, takip etmeye çalışıyorum ek olarak, hükümetin çok boyutlu politik yaklaşım uygulamak için çalıştı komşu ülkelerle ilişkilere.
Erbakan'ın görüntü karşı gece gösteriler alay yaptığı ünlü konuşmada tahrip oldu Susurluk . Hükümetinin skandalı için herhangi bir sorumluluk olmasına rağmen [ kaynak belirtilmeli ] , o yine yaygın oldu [ gelincik kelimeler ] onun kayıtsızlık için zaman suçladı. Türk ordusu giderek sertlik arttı [ açıklığa kavuşturulması gereken ] sonunda Erbakan 1997 istifa etmek isteyen, Erbakan hükümetine kamu uyarıları ve frekans [ kaynak belirtilmeli ] .
Zamanda Başbakan Erbakan arasında resmi bir anlaşma ve Doğru Yol, Tansu Çiller'in lideri bir "başbakanlık dayalı dönemi" için vardı [ kaynak belirtilmeli ] . Buna göre, Erbakan, belirli bir süre (kamuya değildi zaman sabit bir miktarı) için Başbakan olarak hareket etmek oldu, sonra Tansu Çiller lehine istifa edeceğini. Ancak Çiller'in partisi parlamentoda üçüncü oldu ve Erbakan'ın istifa zaman, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel sordu Mesut Yılmaz, yeni bir hükümet kurmak için, en büyük ikinci partinin lideri. Bütün bu eylemden sonra olduğu için rezil 28 Şubat 1997 Milli Güvenlik Kurulu toplantısında askeri tarafından orkestra [ kaynak belirtilmeli ] (kim Erbakan hükümetine karşı idi), bu bir "iddia edilmiştir postmodern darbe bazıları tarafından " [ 8 ] [ kim? ] .

 Post-ÖS
Erbakan'ın iktidardaki Refah Partisi'nin , daha sonra parti tanıtmak için bir gündem olduğu karar mahkemeler tarafından yasaklandı İslami köktencilik devlet ve Erbakan'ın aktif siyasetten bir kez daha men edilmiştir. [ 9 ]
Sık sık siyasi yasaklı olmasına rağmen, Erbakan yine kurulan eski Refah üyelerine bir akıl hocası ve gayri resmi danışman olarak görev Fazilet Partisi , 1997 yılında. Fazilet Partisi, 2001 yılında anayasaya aykırı bulundu ve yasaklandı; o zaman da siyasi faaliyetlere Erbakan'ın yasağı sona ermişti ve o kurdu Saadet Partisi o 2010'dan itibaren tekrar 2003-2004 yılında bir liderdi ve bunların, [ 10 ] ölümüne kadar.

Ölüm

İstanbul Merkezefendi Mezarlığı'na Necmettin Erbakan'ın ve ailesinin mezarı
Erbakan'ın 11:40 yerel saat 27 şubat 2011 tarihinde vefat kalp yetmezliği yılında Güven Hastanesi Çankaya , Ankara .
Cesedi İstanbul'a transfer ve de dini cenaze hizmeti takip ediyordu Fatih Camii , katılan kalabalık onun tabut yaklaşık 4 km (2.5 mil) yol eşliğinde Merkezefendi Mezarlığı'nda eşi Nermin yanında toprağa verildi. O istememişti devlet töreni Ancak onun cenaze yüksek devlet ve hükümet yetkilileri katıldı.

 Görüntüleme

Müslüman ülkeler ve mücadele arasındaki yakın işbirliği ve birlik: Onun dış politikasının iki temel ayağı vardı Siyonizm . O, "D-8" veya oluşturulan Gelişen Sekiz Müslüman ülkeler arasında güçlü bir ekonomik ve siyasi birliğe ulaşmak. Bu Türkiye, İran, Malezya, Endonezya, Mısır, Bangladeş, Pakistan ve Nijerya olmak üzere sekiz üyesi vardır. Bu ülkede 800 milyondan fazla kişi toplam, dünya nüfusunun yaklaşık% 14 oluşturmaktadır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.