AYET-İ KERİME

http://siyasetnamem.blogspot.com.tr/2017/03/islamin-dunyada-yayilmasindan-korkan.html?spref=fb

21 Mart 2013 Perşembe

Silahlı unsurlarımız sınır ötesine çekilsin


Silahlı unsurlarımız sınır ötesine çekilsin

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Diyarbakır’da okunan mesajı hükümet cephesinde genel olarak olumsuz bulunmazken, MHP sert tepki gösterdi, CHP ise bir açıklama yapmamayı tercih etti.
Danimarka’da bulunan Başbakan Erdoğan, Öcalan’ın silahlı unsurları sınır ötesine çekme çağrısını ‘olumlu bir gelişme olarak gördüğünü’ söyledi.
İlgili Konular
Türkiye, Orta Doğu
Erdoğan, “Öcalan’ın ifadeleri ne denli karşılık bulacak onu en kısa zamanda görmeyi arzu ederiz. Uygulamaya geçtiği andan itibaren Türkiye’de, bölgede hava değişecektir” diye konuştu.
Başbakan, Nevruz alanında Türk bayrağı bulunmamasını ise “süreci olumsuz etkilemek isteyenlerin provokatif yaklaşımı” olarak yorumladı.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ise ''Hedeflerimizi içeren bir açıklama'' değerlendirmesinde bulundu.
MHP’den sert tepki
Öcalan’ın açıklamalarına parlamentoda bulunan partiler arasında en sert tepkiyi MHP gösterdi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Bugün Diyarbakır, Başbakan ve hükümetinin bölücülere sağladığı geniş imkanlara tartışmasız şekilde sahne olmuş ve neticede millet varlığı kuru tehditlere muhatap kalmıştır'' ifadelerini kullandı.
Bahçeli konuşmasında Erdoğan’a yüklendi: “İşin ayrı bir hüsran verici boyutu da Başbakan'ın terörist başını meşrulaştırması ve sözde liderliğini kuru bir kalabalığa onaylatması olmuştur. Başbakan Erdoğan PKK'ya refakat etmiş, İmralı canisinin manen elinden tutmuş ve düşüncelerini doğruca bölücülerin huzuruna çıkararak alkışlatmış ve onaylatmıştır.''
CHP’den temkinli tutum
CHP’nin ise açıklamalar karşısında temkinli bir tutum aldığı gözlendi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Öcalan'ın mesajına ilişkin, "Başbakan ne diyecek, biz onu bekliyoruz" dedi.
Tekin, "Bizim muhatabamızı hükümettir. Masanın bir tarafı konuştu, mesajlarını verdi. İktidar, Başbakan ne diyecek onu bekliyoruz" diye konuştu.
CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün, Abdullah Öcalan'ın Nevruz kutlamalarında okunan mektubunda Alevi ifadesinin yer almamasını twitter hesabından eleştirdi.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ TÜM VATANDAŞLARI NE DİYOR? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.