AYET-İ KERİME

http://siyasetnamem.blogspot.com.tr/2017/03/islamin-dunyada-yayilmasindan-korkan.html?spref=fb

20 Nisan 2013 Cumartesi

MAVİ MARMARA FİTNEYE KURBAN GİTMESİN:

İsrail'in Mavi Marmara saldırısı ile ilgili Türkiye'den özür dilemesi ve tazminat konusuna yeşil ışık yakmasının ardından gelişen süreç hakkında saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, Mavi Marmara gemisinin önünde basın açıklaması yaptı. Ölenlerin aileleri adına hazırlanan ortak basın açıklamasını gemide öldürülen Çetin Topçuoğlu'nun eşi Çiğdem Topçuoğlu okudu. Topçuoğlu, hükümet ile yaptıkları görüşmeyi hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: "Mavi Marmara şehitlerinin yakınları olarak İsrail'in özrünün ardından gelişen süreçte Mavi Marmara ve Gazze özgürlük filosunun amaçları görmezden gelinerek tazminat meselesi üzerine Türkiye ve dünya medyasında yapılan tartışmaları üzüntü ile karşılamaktayız. 2 Nisan 2013 tarihinde sayın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine ve ev sahipliğinde Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile bir araya geldiğimiz yemekte süreçten hükümet tarafından ilk kez resmi olarak haberdar edilip muhatap olduğumuzu belirtmeliyiz."

Toplantıda rahatsızlıklarını bildirdiklerini ifade eden Topçuoğlu, "Bu toplantıda bizlerin tazminatla ilgili görüşülmesi rahatsızlığımızı bildirmemize rağmen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başkanlığındaki heyetin apar topar bu görüşmeleri planlaması, süreç hakkında rahatsız edici beyanatlarda bulunulması, davalardan vazgeçileceği beyanatlarının tamamı bizim dışımızda olup karşı olduğumuz rahatsız edici ifadelerdir. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bu sürece olumlu bir katkı sağlayacağını düşünmüyoruz. " ifadelerini kullandıb

Gazze'ye ambargonun kaldırılmasını isteyen Topçuoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Gazze'ye uygulanan ambargo kalkmalıdır. Davalarımızın hiçbirisinden vazgeçmemiz söz konusu olmayıp, suçlular cezalandırılmalıdır. Abluka kalkmadan tazminat vs. hiçbir hususun İsrail ile müzakere edilmemesi gerekir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.