AYET-İ KERİME

http://siyasetnamem.blogspot.com.tr/2017/03/islamin-dunyada-yayilmasindan-korkan.html?spref=fb

8 Nisan 2013 Pazartesi

ERGENEKON davasında sona yaklaşıldıkça,

ERGENEKON davasında sona yaklaşıldıkça, sanıkları destekleyenlerin hakim ve savcıları etkileme girişimleri de artıyor.
Ergenekon davasınında yargılanan sanıkları desteklemek için Silivri'ye gelen gruplara polis ve jandarma müdahale ediyor. Erken saatlerden itibaren duruşma salonun bulunduğu Silivri Cezaevi önüne akın eden kalabalık, 3 sıra halinde oluşturulan demir bariyerleri yıktı. Bunun üzerine jandarma ve polis, gruplara tazyikli su ile müdahale etti. Cezaevi önünde olaylar devam ediyor. 

CHP milletvekilleri Mehmet Haberal, Mustafa Balbay, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ve İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de yargılandığı Ergenekon davasının görülmesine Silivri Cezaevi'ndeki Duruşma Salonu'nda devam ediliyor. 

Sanıklara destek olmak amacıyla bir grup, Silivri Cezaevi önündeki çadırda beklerken, diğer gruplar da gece saatlerinden itibaren Cezaevi önüne gelmeye başladı. Jandarma da dünden itibaren alarmdaydı ve bölgede yoğun güvenlik önlemleri almıştı. TEM ve D-100 bağlantı yolundan Silivri Cezaevi'ne girişin bariyerlerle kapatıldığı görüldü. 

Araçlarını TEM Otoyolu'ndaki güvenlik şeridine çeken göstericiler ise yaklaşık 2 kilometrelik yolu yürüyerek cezaevine ulaştı. Yağmura ve soğuğa rağmen toplananların sayısı binlere ulaştı. 

İşçi Partisi ve CHP başta olmak üzere çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşunun 8 Nisan’da Silivri'de buluşma çağrısı yapmıştı. "Ergenekon'dan çıkıyoruz, 8 Nisan'da Silivri'ye gidiyoruz" sloganı ile çağrı yapan İP, 41 ilden kiraladığı otobüslerle üyelerini Silivri'ye taşıdı. İP'lilerin yanı sıra CHP milletvekilleri, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Türkiye Gençlik Birliği (TGB) de Ergenekon sanıklarına destek vermek üzere Silivri’ye geldi. 


Sayısı giderek artan kalabalık, duruşma salonuna yaklaşmak istedi ama jandarma kalabalığa izin vermedi. Daha sonra gruplar, 3 sıra halinde kurulan bariyerlerin 2 sırasını yıktı. Bir süre sonra da jandarma bu gruplara müdahale etti. Cezaevi önünde toplanan kalabalıkla güvenlik güçleri arasındaki gerginlik devam ediyor.

SALONDA DA GERGİNLİK VARDI
Davanın bir önceki duruşmasında cumhuriyet savcıları esas hakkındaki görüşlerini açıklayarak 64 sanık hakkında müebbet hapis cezaları talep etmişti. Mütalaada ayrıca Ergenekon terör örgütünün varlığı tesit edilmiştir ifadesi de kullanıldı.

Mahkemenin sanık avukatlarından yetki belgesi istemesi ve İstanbul Barosu yöneticilerinin izleyici bölümüne geçmelerinin istenmesi gerginlik yarattı. Avukatlar mahkemenin bu kararına tepki gösterdi. Jandarmanın giriş kapısında avukatlara yetki belgesi sorması nedeniyle tartışma çıktı.
Barikalatları yıkarak mahkeme salonuna girmeye çalışan gruplar ellerine geçen taş ve demir parçalarını ekiplere fırlatıyor. Polis ve Jandarma ekipleri saldırgan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Ancak biber gazı, davanın görüldüğü mahkeme salonunun camları açık olduğu için, mahkeme heyetiyle birlikte, salon içerisinde bulunan avukatları ve sanıkları da etkilediğinden duruşmaya ara verildi. Mahkemenin ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu.
Ergenekon davası nın bugünkü duruşmasına çok sayıda CHP'li milletvekili izleyici olarak katıldı. Duruşmanın başından itibaren sürekli slogan atan ve salondakileri eylem yapmaya çağıran milletvekilleri, uyarıları da dikkate almadı. Jandarma görevlerini iterek avukatların bulunduğu bölüme geçmeye çalışan milletvekilleri kısa süreli arbede yaşanmasına sebep oldu. 'Aç burayı', 'Adalet istiyoruz' şeklinde slogan atan milletvekilleri jandarmaya fiili müdahalede bulundu.
DÜN YAŞANANLARA:
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi önünde toplanan kalabalığın, güvenlik gerekçesiyle kurulan bariyerleri yıkarak duruşma salonuna girmeye çalışmasıyla ilgili olayları inceledi.

Savcılık, aralarında İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği ve Atatürkçü Düşünce Derneği yöneticilerinin de olduğu göstericiler hakkında "görevli memura direnme", "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek", "halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe kışkırtmak", "suç işlemeye tahrik", "yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs", "mahkeme heyetine hakaret ve tehdit" ile "kamu malına zarar vermek" suçlarından soruşturma başlattı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ile Ali Özgündüz, Nur Serter ve Mahmut Tanal'ın da aralarında bulunduğu bazı CHP'li milletvekilleri hakkında da "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs", "suç işlemeye tahrik" ve "halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe kışkırtmak" iddialarına ilişkinsoruşturma açan savcılığın, olaylarla ilgili kamera kayıtlarını incelemek için çeşitli kurumlara yazı yazacağı öğrenildi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.