AYET-İ KERİME

http://siyasetnamem.blogspot.com.tr/2017/03/islamin-dunyada-yayilmasindan-korkan.html?spref=fb

25 Nisan 2013 Perşembe

“İspatlamayan şerefsizdir” manşeti ile iddia sahiplerini ispata davet etmişti.


MÜSLÜMAN KARDEŞİNİ SEVMEDİKÇE İMAN İLE CENNETE GİRER Mİ?
‘Saadet Partisi, Erbakan yüzünden bizim için alternatif değil’

Fethullah Gülen’in sağ kolu Hüseyin Gülerce’den kendi kabınca açıklamalar

“Gülen cemaati Millî Görüş’e uzak, AKP’ye yakın duruyor, açıkça politize oldular” görüşüne hak veriyor musunuz?

Gülerce: Öyle bir fotoğraf var. Ama bu sadece fotoğraftır. Sebebi de şu: Yüzde 47 oy almış bir partiye bu camianın büyük çoğunluğunun oy vermiş olması normal bir şey. Eğer AK Parti yüzde 25, Saadet Partisi de yüzde 20 oy almış olsaydı, “Bize oy vermediler, AK Partiye oy verdiler”
gibi bir kıyas yapılabilirdi. Ama şimdi Saadet Partisi’nin oyu belli, bu camianın da yüzde 80’inin, 90’ının AK Parti’ye oy vermesi eşyanın tabiatından yana. Sen alternatif değilsin ki!

-Neden değil?

Gülerce: Erbakan’ın politikaları yüzünden. AK Parti neden kuruldu? Oradan başlamak lazım. Refah Partisi içindeki gençler neden kendilerini yetiştiren Erbakan’dan koptular? Neden kendi yetiştirdiği evlatları yuvayı terk ettiler?

’Niye bu cem evleri hâlâ açılmıyor?’

-Sorduğumuz şu: Neden Gülen hareketi onları yetiştiren babayı değil de çocukları tercih ediyor?

Gülerce: Şahsen söyleyeyim, Sayın Erbakan’ın siyasetteki üslubunu 1970 yıllardan itibaren hiç benimsemedim. O yıllarda gazetecilik yapıyordum. Keskin, kucaklayıcı olmayan bir üslup.
“İmam hatipler bizim arka bahçemizdir”, “Kadayıfın altı kızarıyor” gibi şeyler söyledi Sayın Erbakan. Sonunda Başbakan oldu, Sincan’da bu milletin İslami anlayışıyla, yorumuyla bağdaşmayacak şeyler oldu. Bir nevi gösterişle, “Gördünüz mü bakın neler yapıyoruz” dercesine Başbakanlık’taki (dini önderler, şeyhler davet edilmişti) iftar yemekleri… Bunlara gerek yok ki. Burada AK Parti’yi de eleştirdiğim şeyler oldu. Daha yumuşak bir üslubu ben Sayın Başbakan’a da tavsiye ettim. Mesela şu Alevi açılımı. Yedi sene oldu iktidardalar, hâlâ Aleviler ile ilgili bir şey yapmıyorlar? Niye bu cem evleri açılmıyor? Biliyorsunuz, Hoca Efendi 14 sene önce bunu tavsiye etti: “Bunlar, bir kültür kompleksi olarak açılsın. Yanlarında kütüphaneler olsun.”
‘Baştan beri Milli Görüş ile aramızda mesafe var’
-“Baştan beri Milli Görüş hareketi ile aramızda mesafe var” diyorsunuz, öyle mi?
Gülerce: Var. Mesela Avrupa Birliği’ne karşı çıktı. “İslam ülkeleri arasında ekonomik işbirliği yapacağız, ortak paramız olacak” dendi. Ben bunları gerçekçi bulmuyorum. 

 “İmam Hatipler arka bahçemizdir” Bu lafın Mesut Yılmaz tarafından edildiği ve sonradan Erbakan hocaya mal edildiği halde..  Bu yalan ortaya atıldığı zaman Millî Gazete’nin “İspatlamayan şerefsizdir” manşeti ile iddia sahiplerini ispata davet etmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.