AYET-İ KERİME

http://siyasetnamem.blogspot.com.tr/2017/03/islamin-dunyada-yayilmasindan-korkan.html?spref=fb

3 Ağustos 2013 Cumartesi

Türkiye. Irak, Ürdün, Suudi Arabistan, Körfez ve Kuzey Afrika ülkeleri tehlikededir..

Mısır’daki 3 Temmuz darbesini ‘darbe’ olarak nitelendirmekten kaçınan ABD ‘Mısır ordusu demokrasiyi kurtardı’ diyerek darbecilere tam destek verdi

Cumhurbaşkanı Mursi’nin tutuklanmasıyla sonuçlanan Mısır darbesi, uluslararası camiada farklı tepkiler bulmuştu. AB, Mursi’nin derhal serbest bırakılmasını isterken, ABD de Mısır’la yapılan F-16 satış anlaşmasını askıya alarak, darbeye karşı bir tutum takındığı izlenimini yarattı. Buna rağmen Beyaz Saray, Mısır’da yaşananları darbe olarak nitelendirmeyi reddetti ve düne kadar ‘ortada’ bir tavır belirledi. Ancak ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin sözleriyle saflar netleşti.

‘Talep halktan geldi’

Pakistan’a ziyarette bulunan Kerry, GEO televizyonunda kendisine yöneltilen ABD’nin Mursi’ye müdahale karşısında niçin net tavır almadığı sorusunu “Kaosa, şiddete sürüklenmekten korkan milyonlarca insan, askerin müdahale etmesini talep etti” diye yanıtladı. Ordunun yönetimi devralmasının söz konusu olmadığını iddia eden Kerry “Ülkeyi sivil bir hükümet yönetiyor. Demokrasiyi yeniden tesis ediyorlar” diye konuştu. Kerry müdahale sürecinin halen sonlanmadığını belirterek, geleceğin neler getireceğini bilmediklerini söyledi.

Kerry, akşam ise açıklamalarını biraz yumuşattı: “Mısır’da tüm tarafların, barışçıl bir çözüm için çalışması gerekiyor. İstediğimiz son şey daha fazla şiddet. Geçici hükümetin göstericilerin barış içinde gösteri yapmalarını sağlama alanı oluşturma sorumluluğu var. Göstericilerin de Mısır’da her şeyin ilerlemesini durdurmama sorumluluğu var.”

Ankara’dan jet yanıt

Müslüman Kardeşler “Kerry acaba ABD’de büyük gösteriler olursa Savunma Bakanı Hagel’ın Obama’yı devirmesini kabul eder mi? Ordunun görevi demokrasiyi kurtarmak mı?” diyerek sert bir açıklama yaptı. Kerry’nin sözlerine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da “ABD ve AB ülkelerinde de demokrasiyi ordu mu inşa etti? Darbe, demokrasiyi inşa etmez; aksine katleder. Tıpkı Mısır’da olduğu gibi” diye sert tepki gösterdi. 

Devrik Cumhurbaşkanı Mursi’nin özgür bırakılması için gösterilere devam eden Müslüman Kardeşler ve halk Adeviye Meydanı’nı boşaltmıyor. Ramazan ayının son Cuma namazından sonra sokaklara dökülen halk, eylemlerine devam etti.

Darbeci general adaylar arasında

Mısır’da demokrasinin yeniden işler hale gelmesi için kurulan geçici hükümetin, bu yılın sonuna kadar ülkeyi seçime götürmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı için yarışacak adaylar arasında darbeyi yapan Genelkurmay Başkanı El Sisi’nin de olacağı iddia edildi. Böylece eski Mısır liderleri Nasır, Enver Sedat, Hüsnü Mübarek gibi bir kez daha asker kökenli bir isim tepedeki koltukta oturabilir.

Ahmedinejad'dan Uyarı: Türkiye Tehlikede:

İran'da, Dünya Kudüs Günü kutlandı... Başta Başkent Tahran olmak üzere ülkenin pek çok yerinde düzenlenen gösterilerde İsrail ve Amerika Birleşik Devletleri protesto edildi... Tahran'daki gösteride konuşan Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'dan ise önemli açıklamalar geldi... Emperyalistlerin bölgedeki bazı ülkeler için planlar hazırladığını söyleyen Ahmedinejad, "Türkiye tehlikededir" uyarısında bulundu....
İran'da, Dünya Kudüs Günü'nü kutlama etkinlikleri düzenlendi... 

Gösterilerde İsrail ve Amerikan aleyhtarı sloganlar atıldı... 

Gösterilerin en kalabalığı Başkent Tahran'da yapıldı....Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, Tahran Üniversitesi bahçesinde cuma namazı öncesi konuştu...

Emperyalistlerin bölgedeki bazı ülkeler için planlar hazırladığını söyleyen Ahmedinejad, "Türkiye tehlikededir. Irak, Ürdün, Suudi Arabistan, Körfez ve Kuzey Afrika ülkeleri tehlikededir" dedi... 

Ahmedinejad, emperyalistlerin bu ülkeleri kullandıktan sonra kullanmış bir mendil gibi kenara atacakları uyarısında da bulundu... 

İran'da, 1976'daki İslam devriminin ardından, ülkenin dini lideri Ayetullah Humeyni tarafından ilan edilen Dünya Kudüs Günü, Ramazan ayının son cumasında kutlanıyor..

Gazze Günü, İran'ın yanı sıra Lübnan ve Gazze'de de kutlanıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.