AYET-İ KERİME

http://siyasetnamem.blogspot.com.tr/2017/03/islamin-dunyada-yayilmasindan-korkan.html?spref=fb

2 Ağustos 2013 Cuma

Genelkurmay Başkanı olacaklar; 2015, 2017 ve 2019’da

YAŞ’ta 2015, 2017 ve 2019’da Genelkurmay Başkanı olacak isimler de ortaya çıktı. 

YAŞ’ta bu yıl terfi alacak komutan, 6 yıl sonra TSK’nın zirvesine oturacak T24 Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında 2019 yılına kadar Genelkurmay Başkanlığı görevlerini yürütecek isimlerin belli olduğu iddia edildi.

GENELKURMAY BAŞKANI OLACAK 3 İSİM
Milliyet'in haberine göre, Org. Necdet Özel görevine 2015 yılına kadar devam etmesi planlanırken, Özel’in emekli olmasının ardından yerine, Jandarma Genel Komutanı Org. Bekir Kalyoncu geçecek. 2017 yılına kadar görev yapması düşünülen Kalyoncu’nun ardında da Genelkurmay 2. Başkanı Org. Hulusi Akar’ın 2 yıllık görev yapacağı belirtiliyor. Akar’dan sonra da teamüllere göre, Korg. Salih Zeki Çolak’ın 2019 yılında Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor.

BU YIL TERFİ ALAN KOMUTAN TSK'NIN BAŞINA GEÇECEK
YAŞ’ta 2015, 2017 ve 2019’da Genelkurmay Başkanı olacak isimler de ortaya çıktı. YAŞ’ta bu yıl terfi alacak komutan, 6 yıl sonra TSK’nın zirvesine oturacak. YAŞ’ta Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, 2 yıllık görev süresi dolduğu için emekliye ayrılacak. Kıvrıkoğlu’ndan boşalan koltuğa en kıdemli kara sınıfı komutan olan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu’nun getirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel’in de 2 yıllık görev süresi dolduğundan emekliye ayrılması ve Donanma Komutan Vekili Koramiral Bülent Bostanoğlu’na bırakması bekleniyor. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten de 2 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle emekliye ayrılacak; yerine 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Abidin Ünal ya da Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk’ün getirilmesi bekleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.