AYET-İ KERİME

http://siyasetnamem.blogspot.com.tr/2017/03/islamin-dunyada-yayilmasindan-korkan.html?spref=fb

29 Ocak 2015 Perşembe

YENİ KRAL Selman bin Abdulaziz NE YAPTI OKUDUNUZMU

Memur, emekli ve öğrencilere 2 maaş ikramiye
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, göreve gelmesi münasebetiyle devlet memurları, emekliler ve öğrencilere 30 milyar dolar değerinde 2 maaş ikramiye ödenmesini emretti.

Kral Selman, devlet memurları, emekliler ve öğrencilere 2 maaş ikramiye ödenmesine, sivil mahkumlara kamu haklarından kaynaklanan 500 bin Suudi Arabistan Riyali'ni (yaklaşık 133 bin dolar) aşmayan para cezalarının affedilmesine, af kapsamındaki yabancı uyrukluların da sınır dışı edilip, haklarında ülkeye giriş yasağı konulmasına karar verdi.
Elektrik ve su hizmetlerine yönelik projelerde harcanmak üzere 20 milyar riyal tahsis edilmesini kararlaştıran Selman, ülkede kayıtlı tüm edebiyat kulüpleri ve süper lig takımlarına onar, birinci lig takımlarına beşer milyon ve ülkede kayıtlı diğer takımların her birine ise 2 milyon riyal ikramiye ödenmesi talimatını verdi.
Sosyal güvenlikten yararlananlar ve engellilere de 2 maaş ikramiye ödenmesini emreden Selman, Sosyal İşler Bakanlığı'nda kayıtlı yardım kuruluşlarına destek için 2 milyar, Dayanışma Kooperatifleri Konseyi'ne 200 milyon ve kayıtlı ihtisas meslek birliklerinin her birine 10 milyon riyal ödenmesini kararlaştırdı.
Kral Selman, daha sonra Twitter hesabından yaptığı açıklamada, din ve vatana hizmet için Allah'tan yardım dilediğini belirterek, halkının hakkını ne yaparsa yapsın ödeyemeyeceğini söyledi.
Selman, “Değerli halkım, ne yaparsam yapayım sizin hakkınızı ödeyemem. Daha fazlasını hak ediyorsunuz. Dine ve vatana hizmet için Allah'tan bana ve sizlere yardım etmesini dilerim. Dualarınızda beni unutmayın” dedi.
Kralın tweetine yoğun ilgi gösteren halk, iki saat içinde mesajı 175 bin kez retweet etti.
Kral Selman, tahta çıkışı münasebetiyle 30 milyar dolar tutarındaki 2 maaş ikramiye duyurusunun ardından yayınladığı mesajla insanların Twitter üzerinden odağı haline geldi. Görevinin 6. gününde Twitter hesabında takipçi sayısını 760 bin kişi artıran Selman’ın 1 milyon 860 bin takipçisi bulunuyor.

Obama ve eşi Michelle Obama, Arabistan'a düzenlediği ziyaret sırasında karşılama töreninde Kral Selman bin Abdülaziz, ikindi namazı kılmaya gitti.

Suudi Arabistan'ın yeni Kralı Selman bin Abdülaziz Al-Suud, birkaç bakan hariç tüm kabineyi değiştirdi. Kralın yaptığı en önemli değişliklerden biri, Yüksek Öğretim Bakanlığı ile Terbiye ve Eğitim Bakanlığı'nı 'Eğitim Bakanlığı'' adı altında birleştirmek oldu.
Suudi Kraliyet Divanı'ndan geç saatlerde yapılan değişiklik açıklamasını Suudi Arabistan Devlet Televizyonu ve Suudi Haber Ajansı bildirdi. Yapılan açıklamaya göre yeni kabine şöyle;

1-Prens Mukrin bin Abdülaziz El-Suud: Veliaht ve Başbakan Yardımcısı

2-Prens Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz: İkinci Veliaht, Başbakan İkinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı

3-Prens Suud El-Faysal: Dışişleri Bakanı (yeniden)

4-Prens Mansur bin Miteb bin Abdülaziz: Devlet Bakanı, Bakanlar Konseyi Üyesi ve Kral Müsteşarı

5-Prens Miteb bin Abdullah bin Abdülaziz: Milli Muhafız Bakanı (yeniden)

6-Prens Muhammed Selman bin Abdülaziz: Savunma Bakanı (Babası Kral Selman'ın eski görevini devraldı.)

7-Şeyh Salih El-Şeyh: Davet, İrşat, Vakıflar ve İslami İşler Bakanı (Yeni)

8-Velid Al-Samaani: Adalet Bakanı

9-Mutlib Al-Nafisa: Devlet Bakanı ve Bakanlar Kurulu Üyesi

10-Musaid Al-Aiban: Devlet Bakanı ve Bakanlar Kurulu Üyesi

11-Ali bin İbrahim Al-Naiymi: Petrol Bakanı (yeniden)

12-İbrahim Al-Assaf: Maliye Bakanı (yeniden)

13-Abdullah Al-Husayin: Su ve Elektrik Bakanı

14-Adil Fakih: Çalışma Bakanı (yeniden)

15-Şuvayş Al-Duvayhi: İskan Bakanı

16-Bandar bin Muhammed Haccar: Hac Bakanı (yeniden)

17-Muhammed bin Selman Al-Casir: Ekonomi ve Planlama Bakanı

18-Tevfik Al-Rabia: Sanayi Ve Ticaret Bakanı (yeniden)

19-Muhammed Abu Saak: Devlet Bakanı ve Bakanlar Kurulu Üyesi

20-İsam bin Said: Devlet Bakanı ve Bakanlar Kurulu Üyesi

21-Abdullah Al-Mukbil: Ulaştırma Bakanı

22-Muhammed Al-Suvayil: İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı

23-Macit Al-Kusaybiy: Sosyal İşler Bakanı

24-Saad Al-Cubriy: Devlet Bakanı ve Bakanlar Kurulu Üyesi

25-Muhammed Al-Şeyh: Devlet Bakanı ve Bakanlar Kurulu Üyesi

26-Abdüllatif Al-Şeyh: Belediye ve Köy İşleri Bakanı

27-Ahmet Al-Hatib: Sağlık Bakanı

28-Halit Al-Arj: Sivil Hizmet Bakanı

29-Adil Al-Turayfiy: Kültür ve Enformasyon Bakanı

30-Abdurrahman Al-Fadliy: Ziraat Bakanı

31-İzaam Al-Dahil: Eğitim Bakanı

Yukarıda belirtilen isimler Suudi Arabistan'ın yeni Bakanlar Kurulu'nu oluştururken, Kral Selman'ın aldığı bir diğer karar ise Bakanlar Kurulu'na bağlı yeni konseyler eklemek ve bazı devlet kurumlarını iptal etmek oldu.

Yeni Kral, Mekke, Riyad ve Al-Kasiym bölge emirlerini değiştirdi. Mekke Emirliği'ne Prens Mişal bin Abdullah'ın yerine Eğitim Bakanı (Mekke eski Emiri) Prens Halid Al-Faysal atandı. Al-Faysal aynı zamanda Kral Selman'ın müsteşarı oldu. Kral Selman, Riyad Bölge Emiri olan Prens Türki bin Abdullah'ın yerine El-Kasiym Bölge Emiri Prens Faysal bin Bandar'ı atadı. El-Kasiym Bölge Emirliğine ise Prens Faysal bin Mişal bin Suud atandı.

İstihbarat Başkanlığı'na Halit Al-Humayden atandı. Eski başkan Prens Halit bin Bandar ise Kral müsteşarı oldu. Kral Selman kendisine yeni müsteşarlar atarken kamu kuruluşları idarecilerinde de birçok değişikliğe gitti. Kral ayrıca maaşlarda iyileştirmeye gitti. Bazı kurum ve kuruluşların maddi imkanlarını artırdı. Açıklanan kararlarda bazı kamu mahkumlarına af getirildi

PRENS SALMAN KİMDİR?
Salman bin Abdülaziz el-Suud, 31 Aralık 1935 doğumludur. Suudi Evi üyesi olmakla beraber, Suudi Arabistan Veliahtı, Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve eski Riyad Bölgesi valisi. Genelde Prens Salman olarak tanınır.

KRALIN 25 OĞLUNDAN BİRİ
Prens Salman, 31 Aralık 1935 tarihinde, Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde, bir Suudi Ailesi üyesi olarak dünyaya geldi. Babası ülkenin kralı Abdullah bin Abdül Aziz, annesi ise Hessa el Sudairi'dur. Kralın 25 oğlundan biridir.
Prens Salman, kraliyet çocuklarına eğitim veren Prens Okulu'na gitti. Orada eğitim aldı. Sonra mezun oldu ve politikaya atılmaya başladı.

48 YIL RİYAD VALİSİ OLDU
Salman bin Abdülaziz el Suud'un siyasi deneyimi ve yükselişi 1950'li yıllara dayanır. Suudi Ailesi Konseyi Başkanı olmuştur. Bunun yanında önemli devlet hizmeti gerçekleştirir; Riyad'ın belediye başkanlığını ve valiliğini üstlenir. En çok görev süresi Riyad Bölgesi Valisi olduğu zamanda olmuştur. Tam 48 yıl sürmüştür. Ardından o görevi bırakmış ve 5 Kasım 2011 tarihinde savunma bakanı olmuştur. Kardeşi ve kralın seçtiği veliaht olan, Nayif bin Abdülaziz el Suud vefat edince veliahtlık ona devredilmiştir.
Ayrıca politika yönünde, halka karşı yumuşak ve uzlaşıcı bir tutumu olduğu dünya tarafından bilinmektedir. Kral -halk ilişkisine önem verir. Reformlara sıcak bakmaktadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.