AYET-İ KERİME

http://siyasetnamem.blogspot.com.tr/2017/03/islamin-dunyada-yayilmasindan-korkan.html?spref=fb

1 Kasım 2013 Cuma

Zekiye Çomaklı, Erzurum'da Aday Adaylığı müracatında HANGİ PARTİDEN.?

Erzurum Aşkale doğumlu olup Aşkale Lisesinin ilk mezunlarındandır. Erzurum’un ilk kadın Köşe Yazarı olarak 1980’den itibaren, ‘’DOBRA  DOBRA’’başlığı altında yerel Erzurum Gazetesinde köşe yazıyor.

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği (ER-KADIN) Kurucu başkanı ve halen Yönetim Kurulu Başkanıdır.
Erzurum’a sevdasını, “Bir gün geri döndüğümde beni tanıyamazsın diye senden ayrılamıyorum güzel Erzurum” diyerek anlatan, Zekiye Çomaklı, Erzurum’da pek çok ilk’i gerçekleştirmiş ve bu çalışmaları ile ‘’Dadaş Kızlarına’’ örnek olmuştur.

Zekiye Çomaklı’nın sosyal çalışmalarından örnekler;

Erzurum’un ilk kadın köşe yazarıdır.

Şiirlerini kitaplaştıran Erzurumlu ilk kadın Şair

1988 de Kültür Müdürlüğü Galerisinde Erzurum’da ilk defa ŞİİR SERGİSİNİ açtı

Kendi el emeği olan Yapay Çiçek Sergi ve Kermesini tek başına gerçekleştirdi; gelirinin tamamını, Mehmetçik Vakfı ve Polis Eşleri Dayanışma Derneğine bağışladı.

Hatmigül Şiir Kitabının tüm gelirini Erzurum Emniyet Mensupları Eşleri Dayanışma Derneğine Bağışladı.

Erzurum’da alanında ilk ve tek aktivite olan, Cumhuriyetimizin 75. yılına atfen, Erzurum Atatürk Üniversitesi oditoryumunda kendi şiirlerinden bestelenen ve A.Ü.Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve hocaları tarafından seslendirilen şarkılar eşliğinde yine kendi şiirlerini okuduğu HATMİGÜL ŞİİR DİNLETİSİ’Nİ, 1500 kişilik katılımla gerçekleştirdi.

Erzurum Yakutiye ve Oltu ilçesi Belediyelerinin festivallerinde, Cezaevlerini İyileştirme ve Rehabilitasyon programları çerçevesinde, Erzurum Yarı Açık Cezaevinde ve Cumhuriyetin 80. yılı onuruna gönüllü olarak KEHRİBAR ŞİİR DİNLETİLERİ gerçekleştirdi.

Amatör Çalışmalarından oluşan fotoğrafları ile Erzurum T.O.B.B. sponsorluğunda ilk defa NOSTALJİK ERZURUM FOTOĞRAFLARI SERGİSİNİ açtı.

Türkiye’ de ve Erzurum’da ilk defa Cezaevlerini İyileştirme ve Rehabilitasyon Programı Çerçevesinde Erzurum Yarı Açık Cezaevinde Nostaljik Erzurum Fotoğrafları Sergisi açtı,

Erzurum’dan delege oyu ile listede yer alan ilk kadın MİLLETVEKİLİ ADAYI oldu,

İlk defa bir Dadaş Kızı, Erzurum Valiliği tarafından Nahcivan Özerk Cumhuriyetinde yapılan uluslararası bir Kadın Konferansına Türkiye’yi temsilen konuşmacı olarak görevlendirildi

 Erzurum’ da İlk defa bir kadın olarak Belediye Başkan Danışmanlığı yaptı,

Gönüllü Anneler Derneği gönüllü üyesi, Türk Kadınlar Birliğinin 30 yıllık faal üyesi, Görme Engelliler ve Türkiye Sakatlar Derneği ve Muharip Gaziler Derneklerinin gönüllü ve onur kurulu üyesi, Doğu Anadolu’nun ilk ve tek Girişimci Kadın Derneği olan, ERZURUM GİRİŞİMCİ KADINLAR DERNEĞİ (ER-KADIN) kurucu Başkanı ve halen Yönetim Kurulu Başkanıdır.

İki dönem Aşkale Belediye Başkanlığı yapmış olan İnş. Müh. Nuri Çomaklı ile evli olup bir erkek( Yrd.Doç. Dr. Şafak Ertan) biri kız (Melda Ela Kayak Milli antrenör ve hakemi) iki evladı vardır.
Erzurumlunun ablası Zekiye Çomaklı, Aziziye Belediye Başkanlığı için Aday Adayı oldu.Erzurum Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, Aziziye Belediye Başkanlığı için kolları sıvadı. Aday adaylığı süresinin son gününde AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül’e formunu teslim eden Çomaklı, “Belediyecilikte ilkleri başarmak için talibim” dedi. Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Erzurum’da AK Parti için aday adaylık süresinin son gününde, Aziziye Belediye Başkanlığına sürpriz bir isim talip oldu.

İLKLERİN KADINI
Erzurum’da yaptığı faaliyetler ile adından sıkça söz ettiren Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Zekiye Çomaklı, Aziziye Belediye Başkanlığı aday adaylığı için İlçe Başkanı Ahmet Gül’e formunu verdi. 35 yıldır Erzurum’a hizmet ettiğini söyleyen Çomaklı, “Şimdiye kadar Erzurum’da bir çok ilki başarmış biriyim. Belediyecilik anlamında da ilkleri başarmak için aday adaylık başvurumu yaptım. Bizler Nenehatun'un torunları kadınlar olarak siyaset arenasında da olmalıyız diye düşündüm. İnşallah şehrimiz ve ilçemiz için en hayırlısı kim ise ona nasip olur” dedi. Erzurumlunun 'Zekiye ablası' olarak tanınan Zekiye Çomaklı, aynı zamanda AK Parti'den Erzurum'da Aday Adaylığı müracatında bulunan ilk kadın oldu. 

"ZEKİYE ABLA PARTİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR SEVİNÇ KAYNAĞI"
Çomaklı’nın başvuru yapmasına çok sevindiğini bildiren AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, “Yerel seçimlerde bir bayanın aday aday olması partimiz ve bizler için büyük bir sevinç kaynağıdır. Başkanlık nasip işidir. Fakat bizler Zekiye Hanım’ın aday adayı olmasına çok sevindik. İnşallah bu adım diğer tüm bayanlarımıza da örnek olur” diye konuştu.

 ERZURUM’DA ZAMAN
         Canınız sıkılırsa bir gün çıkın Palandöken’e.İster yürüyerek ister araçla, kayak yolundan başlayın ta...zirvelere...çıkabilirseniz çıkın Ejder’..Bakın, oradan aşağıda ki koca bir tarih taşıyan, koca bir kültürün beşiği, asırlık çınarları olmasa bile asırlık minareleri görünen Erzurum’a…Göreceksiniz ki bekliyor sizi yüzyıllardır ayakta duran saat kulesi, tabyalar, duvarlarına sinmiş Kur’an sesi ile Ulu Camii…Kollarını semaya kaldırmış bekliyor Çifte Minareler, uyanır, gözlerini açar diye umduğumuz Cimcime Sultan…
         İstanbul Kapı’da belki de İstanbul’dan gelen İpek Yolu kervanlarını görürsünüz ya da Kars Kapı’dan batıya gitmek için hazırlanan deve kervanlarını…Gürcü Kapı Gürcistan yolcularını misafir alırdı Erzurum’un koynuna…Denizi yoktu, gemileri de Erzurum’un ama kapıları vardı tarih kokan..Tebriz Kapı’da hala Tebrizli görebilir mi insanlar? İran’dan geldiği söylenen ipek halılardan var mıdır hala. Hayır dualarını ettiler mi seyyahlar Lala Paşa’da.. Yakutiye’nin serin duvar diplerinde namaz sonrası sohbet ettiler mi? Kavak Kapıda asker görebilmek için uzun uzun beklediler mi?
         Erzincan Kapıda yaptıkları uzun alış verişlerin sonunda çay içmişlerdir mutlaka Dere Mahallesinin yukarısında olduğu söylenen Değirmen başlarında.Boğaz’da serinlemişlerdir yaz güneşinin kavurucu sıcağında..Çıkmamışlarsa eğer Abdurrahman Gazi Hazretlerini ziyarete, inanışa göre mutlaka yedi kere Erzurum’a geri gelmişlerdir…ve mutlaka bir avuç su içmişlerdir orada ki çeşmeden..Sabah ezanı ile birlikte uyanan kuşların müezzinlere eşlik ettikler, ne şahit olmuşlardır püfür püfür esen seher rüzgarında.. “Dua etmeden terk etmeyin beni” diyen şehrin manevi dinamiklerine Yasin’i Şerif okumuşlardır. Şehre inince sabah çayını yudumlamışlardır sabahçı kahvelerinde, akıl ve gönlü yan yana koyan âşıkları dinlemişlerdir o akşam kahvehanelerinde. Uzun, kahırlı yılların ardından bel veren Erzurum konaklarını, Taş Mağazaları, paralelinde ki Kevelcileri, Bat Pazarını, Palandöken’den gönül gözü ile çektikleri bir kare fotoğrafa sığdırmışlardır yüreklerinde. Bar oynayan Dadaşlar gibi yaslanmışlardır Palandöken’e umut bulutları…
         Taş binalar taş soğukluğunda değildir Erzurum’da. Gündüz sıcak kavurmaz ve rahat uyursunuz serin akşamlarda. Güneş ve gölge paylaşırlar günün saatlerini. Dar sokaklarda insanların insanlarla, insanların evlerle ilişkileri sıcaktır her zaman, selamlarını esirgemezler birbirlerinden. Arada bir de olsa çıkarsanız Palandöken’e ta.. Tabyalardan, Dadaş kent’e, Yenişehir’den Kazım Karabekir’e gözlerinizle yüreğinizle bir yolculuk yapın, HER TÜRLÜ GÜZELLİĞİN BİR FOTOĞRAF KARESİNE sığdığını göreceksiniz. ALINTI..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.