AYET-İ KERİME

http://siyasetnamem.blogspot.com.tr/2017/03/islamin-dunyada-yayilmasindan-korkan.html?spref=fb

28 Nisan 2016 Perşembe

LAİKLİĞİ RUHBANLIK DAHİ SİNDİREMEMİŞ

LAİKLİĞİ RUHBANLIK DAHİ SİNDİREMEMİŞKEN İSLAMIN OSMALIYLA HİLAFETİN YERİNE KONDURULAN LAİKLİĞİ 93 YILDIR HERAN GÜNCELLEDİLER YETER ARTIK ÖZÜMÜZE DÖNEREK KURTULABİLİRİZ..

Laikos sıfatı Fransızca’ya laique diye geçti. Türkçe’ye de Fransızca’dan laik diye geçti.
Laik kelimesi, Yunanca “laikos” sıfatından geliyor. Laikos’lar ruhban sınıfından olmayan, toprak zengini olmayan, tüccar olmayan demekti. Yani, yurttaş haklarına sahip olmayan sıradan halk kitleleriydi. Kadınlar, çocuklar, ırgatlar ve kölelerden oluşuyordu.
Monarşiyi yıkan Fransız devrimcileri, kendi laikoslarına… Yani “sans culotte-baldırı çıplak” tabir edilen sıradan halk kitlelerine “eşit yurttaşlık” getirdi. Böylece, ruhban sınıfının tekerine çomak sokulmuş oldu. Kiliselerde derhal karalama kampanyası başlattılar, devrimcileri “dinsiz” İddiasıyla aforoz ettiler.
SIRADAN HALK KİTLELERİNİ ŞEKİLLENDİREN KENDİLERİ LAİK ÜSTÜ LA İKLİ LER DEN ÖRNEKLER:
Keriman Halis Ece
Sabiha Gökçen
Halet Çambel
Bahriye Üçok
Türkan Saylan
Muazzez İlmiye Çığ
Suna Kıraç.........
-Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, laiklik ilkesinin yeni anayasada yer almaması gerektiğini söyledi.
-Erdoğan: Devlet tüm inanç gruplarına eşit mesafede olmalı.
-Davutoğlu, Ak Parti bu konuda farklı bir arayış içinde de değildir. Bu konuda da herhangi bir spekülasyon yapılmasını kesinlikle doğru görmüyoruz. "Ak Parti hareketi Türkiye için sıradan nevzuhur bir siyasi hareket değildir. Milli iradeden doğmuştur. Milletimizle ele ele vererek bu ülkenin makus talihini de çehresini de değiştirdik hamdolsun" dedi.
Davutoğlu, Ak Parti bu konuda farklı bir arayış içinde de değildir. Bu konuda da herhangi bir spekülasyon yapılmasını kesinlikle doğru görmüyoruz.  

MİLLİ İRADE NE DİYOR DEMEZLERMİ?

ALINTI: Lâiklik Türkiye'de başlıbaşına bir dindir. (haşa) Bu dinin mensupları Hristiyanlara karşı ezik, Budistlere hayran, Musevîlere hoşgörülü, Ateistlerle akraba, Alevîlerle kankardeş, Müslümanlara karşı ise kin ve nefretle doludur. İslâma dair bir şey işittiği veya gördüğünde alerji basar, uyuz it gibi kaşınırlar. Ellerine güç geçtiğinde müslümana karşı en zaliminden faşist bir otorite kesilir, o gücü bulamadığında şortunu, taytını, cinsel özgürlüğünü, rakısını,zıkkımını ve mezesini bayrak yapıp mızıkçılık kulvarında edepsizliğin dibine vururlar.. (https://plus.google.com/+isademir/posts/BGJhnxwqV9F )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.