AYET-İ KERİME

http://siyasetnamem.blogspot.com.tr/2017/03/islamin-dunyada-yayilmasindan-korkan.html?spref=fb

1 Nisan 2014 Salı

BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN KURA ÇEKİLDİ

Kars'ın Susuz ilçesinde AK Parti ve DSP adaylarına oyların eşit çıkması nedeniyle İlçe Seçim Kurulu'nda yapılan kura çekimine göre, Susuz Belediye Başkanlığı'nı AK Parti adayı Uray kazandı.
Kars'ın Susuz ilçesinde AK Parti ve Demokratik Sol Parti (DSP) adaylarına oyların eşit çıkması nedeniyle İlçe Seçim Kurulu'nda kura çekimi yapıldı.

İlçe Seçim Kurulu, AK Parti adayı Murat Uray ile DSP adayı Oğuz Yantemur'un seçim sonucunda 397'şer oy almasının ardından belediye başkanının belirlenebilmesi için kura çekimine karar verdi.

İlçe seçim hakimi Müyesser Karagöz başkanlığındaki komisyon huzurunda gerçekleştirilen kura çekimine, her iki partinin de temsilcileri katıldı. Komisyona, DSP temsilcisi olarak katılan Ergül Osmanoğlu (55) kalp krizi geçirdi. Osmanoğlu, adliyeye gelen 112 Acil Servis ekiplerince Kars Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. DSP'nin Susuz Belediye Başkan adayı Yantemur'un da olay sonrası gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Komisyona bunun üzerine DSP adına Murat Kızılkaya katıldı. Daha sonra çekilen kurada, AK Parti'nin Susuz Belediye Başkanı adayı Murat Uray'ın ismi çekildi.

Uray, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Yantemur ile eşit oy aldıklarını belirterek, "Hakime hanımın vermiş olduğu karara saygı göstererek kura çekildi. Kurada ben çıktım. Susuz için hayırlı olsun. İtiraz yolu açık. Susuz DSP Belediye Başkan adayımız Oğuz bey şimdilik itiraz edeceğini söylüyor. Seçim sonucuna itiraz edeceğini beyan etti" dedi.

Yantemur da "Bir kurayla ilçenini kaderiyle oynanmaz. Oylar hiç sayılamadı zaten. Oyların sayılması konusunda itirazlarımız vardı, sayılmadı. Yarın il seçim kuruluna oylarımızın sayılması için dilekçelerimizi vereceğiz. Daha sonra da Yüksek Seçim Kurulu'na kadar olayı götürmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

Öte yandan polis ekipleri de kura çekimi boyunca adliye içinde ve çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Uray'ın öz geçmişi

Murat Uray, 1975 yılında Kars'ın Susuz ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini ilçede tamamlayan Uray, Kafkas Üniversitesi Elektrik Bölümü'nden mezun oldu. Uray, daha sonra Türk Telekom'da işe başladı. 2009 yerel seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olan Uray, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.